Followers

~~10 BINATANG HIBRID YANG AWESOME~~


Assalamualaikum dan hi buat lovey dovey semua...korang sihat???amacam hari ni???korang ok???harap2 korang semua sihat walafiat ok..kali ni nurul nak berkongsi dengan korang semua mengenai 10 binatang hibrid yang awesome..korang pernah tau pasal ni tak???ape hibrid tu???hibrid ni kacukan..kita kacukkan binatang lain dengan yang lain..oklah..let's check it out~~

1) ZEBROID = ZEBRA + EQUINE
- dikacukkan bermula pada abad ke 19..


2) LIGER = LION + TIGER

- kacukan dari Panthera leo (jantan) + Panthera tigris (betina)..
- suka berenang..
- kucing terbesar di dunia..


3) BEEFALO = BUFFALO + COW



4) CAMA = CAMEL  + LLAMA
- dilahirkan pada tahun  1995..
- tiada bonggol di atas badan unlike unta..
- ada bulu lebat yang panjang sepert llama..


5) LEOPON = LEOPARD + LION
- telah dikacukkan di Kolhapur, India pada tahun 1910..


6) SAVANNAH = SERVAL + DOMESTIC CAT

- dikacukkan dengan wild african cat dengan domestic cat...


7) GRIZZLY POLAR = POLAR BEAR +  BROWN BEAR
- nama lain: grolar bear..
- dikacukkan pada tahun 2006..


8) TOAST OF BOTSWANA = SHEEP + GOAT
- kambing betina + biri-biri jantan..


9) BLOOD PARROT = MIDAS CICHILD + RED DEVIL FISH
- dikacukkan di Taiwan pada tahun 1986..

10) HYBRID PHEASANT = GOLDEN + AMHERST PHEASANT


so, how is it???amazing right???sebenarnya banyak lagi binatang hibrid yang lain..dunia sekrang da banyak buat hibrid termasuklah sistem PV..apa tu PV???fotovoltan lar sayang...oklah..semoga bermanfaat...

~~terima kasih sudi membaca...take care~~

14 comments:

  1. leopard + lion tu comel.. hehe

    ReplyDelete
  2. awatla aneh benau zebra tu? macam kena cat lak ;p

    ReplyDelete
  3. haha cam senang je dorang bg nama kat binatang2 tu, leopard + lion jadi leopon eh haaa

    ReplyDelete
  4. kire bagus dah tu dyorg tu bg nama senang kan??kalau tak berbelit lidah nak sebut..hee~~

    ReplyDelete
  5. Lucu, apalagi yang nomer pertama :)

    ReplyDelete
  6. ada yg comel.ada yg pelik..hehe ;D

    ReplyDelete
  7. dodi faedlulloh: hehe...banyak lagi yg lucunye..

    kimicnol: macam2 ada..haha~~

    ReplyDelete
  8. unikk...



    ***jom like gmbr sukasuki, no3 and no5 tau... sukasuki letak gmbr ank buah sukasuki... sebelum tu like page ni dulu tauu

    http://www.facebook.com/pages/Pertandingan-Fotografi-Senyuman-Kreatif-2011/223257524359538

    ReplyDelete
  9. unikk..





    ***jom like gmbr sukasuki, no3 and no5 tau... sukasuki letak gmbr ank buah sukasuki... sebelum tu like page ni dulu tauu

    http://www.facebook.com/pages/Pertandingan-Fotografi-Senyuman-Kreatif-2011/223257524359538
    tq..

    ReplyDelete
  10. wow.. nice. subhanallah..
    cmne r dorg ley tpkir nk kacuk2kn cmni?

    ReplyDelete
  11. cik dot: sekarang ni dunia da maju..semuanya nak kacuk2..klon pun da banyak..mana tau kita ni hidup di golongan klon..huhu~~

    ReplyDelete
  12. defarhanoVII: tiger tu besar sgt lar..hee..bela lar kalau nak bele..sampai jadi jinak k..hee~~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...