Followers

~~GUA BERWARNA WARNI DI RUSIA YANG SUPER AWESOME!!~~


Assalamualaikum dan hi my lovey dovey semua..korang semua apa khabar??semoga korang semua sihat walafiat..amin...so, korang semua puasa tak??harap-harap semua umat Islam yang datang jenguk blog nurul ni puasa ye..tak termasuklah pada yang tak boleh puasa kan..erk!!atas alasan tertentu..ehehe...oklah!!semoga pada bulan baik ni..kita semua memperoleh hidayah dan keberkatan daripada Allah swt..semoga Ramadhan kali ni memberi kita 1001 kemanisan dan keredhaanNya..amin..

macam biasa..kali ni jom kita cucikan mata kita dengan melihat keindahan alam semulajadi yang Allah jadikan ni..well, nak dapat pahala lebih, selalu-selalulah tengok alam semulajadi kita ni..hehehe..nurul nak kongsi dengan korang semua gua berwarna warni yang super awesome ni!!!let's check it out!!!
-Terdapat gua ajaib di Rusia. Ia adalah gua ais semulajadi yang terukir oleh aliran air panas. Ais terperangkap ke siling gua mengeluarkan seperti cahaya ajaib.
- Ini sebenarnya adalah gua ais di Semenanjung Kamchatka Rusia.
Semenanjung Kamchatka adalah semenanjung 1250 kilometer di Timur Jauh Rusia, dengan kawasan seluas kira-kira 270.000 km2 mengandungi gunung berapi Kamchatka, sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO..
Aliran aliran di bawah ais glasier dan telah terbentuk oleh air panas yang dikaitkan dengan gunung berapi Mutnovsky
- Glasier lebur membolehkan cebisan cahaya matahari melalui untuk mewujudkan sebuah gua yang unik berwarna-warni.

 tiada stalaktit atau stalagmit di dalam gua..
- Walau bagaimanapun, siling gua  di Kamchatka, Rusia telah terbentuk daripada glasier beku.
- Percaya atau tidak, gua adalah lebih seperti air yang mengalir.
Air, angin, tekanan dan dipanaskan kepada ratusan darjah lava  telah membentuk keindahan yang menakjubkan gua serupa dengan istana ais kisah dongeng Ratu Salji.. 


SubhanaAllah..Maha Suci Allah..Semoga korang semua mendapat manfaatnya..

~~that's all..take care~~

8 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...