Followers

~~BILA 2 SUNGAI BERTEMU~~


Assalamualaikum dan hello everyone!!how are you today??let's start our day with Bismillah and stay positive ok!!

so, today, nurul akan berkongsi dengan korang semua gambar yang menakjubkan..gambar bila air dari dua sungai yang berbeza bertemu..haaa...amacam???menarik tak???korang pernah terfikir tak cam mana air yang berbeza bertemu??so, apa lagi, let's check it out!!

mengikut gambar ni, kita dapat melihat pertemuan di antara Sungai Rhone dan Arve di Geneva, Switzerland...yang sebelah kiri tu Sungai Rhone, mengalir dari Tasik Lehman..yang sebelah kanan pula, Sungai Arve yang menerima air dari glasier dari Lembah Chamonix terutamanya dari Mer de polos sebelum mengalir utara-barat ke Rhone di sebelah barat Geneva, which u can see tahap kelodak air Sungai Rhone yang lebih tinggi mewujudkan satu perbezaan ketara diantara kedua-dua sungai ini..




subhanaAllah..Maha Suci Allah...cantik kan??

~~take care~~

ps: plis klik my nuff k..boleh bawa pergi haji...tak sabar nak pergi ni..hee~~



6 comments:

  1. Replies
    1. ..Maha Suci Allah yang menjadikan alam ini..

      Delete
  2. ya Allah first time tgok, selalunyew sg bertemu pe sume ni dgr kt sajak ngn quotes2 je..rupe2nye btl..sgt cantik dan menakjubkan..subhanaAllah... sungguh cantik ciptaanNya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...