Followers

~~KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM~~


Assalamualaikum dan hi earthlings..entry kali ni direquestkan oleh my bestfriend yang sekarang ni sedang mengandung anak sulung..semoga dia berpuas hati dan nurul mendoakan hanya yang terbaik buat dirinya, anaknya dan familynya..InsyaAllah..1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil..
2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari..
3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji..

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …
5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.
6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.
7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat..

Anak-anak adalah amanah dari ALLAH s.w.t. dan ianya sebahagian dari ujian ALLAH s.w.t. kepada kita hamba-hambaNYA. Firman ALLAH s.w.t. : ” Harta benda dan anak-anak kamu hanyalah menjadi ujian dan di sisi ALLAH ada pahala yang besar.? ” (Al-Quran Surah At-Taghabun, 64 : 15)

oklah..semoga akmal dan hami mendapat baby yang sihat dan comel just like both of u..can't wait 2 see ur baby..

pesanan iklas: jaga anak dengan baik k..berikan didikan agama dari awal lagi..hehe

~~semoga bermanfaat..take care~~
2 comments:

 1. follow key..

  http://mierzazafirah.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. ..ok dear mierza..
   ..done follow kamu juga..

   Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...