Followers

~~GAMBAR SEMPADAN NEGARA~~


 Assalamualaikum n hi my precious lovey dovey...korang tengah buat apa tu???study ke???waaahhh!!!bagus3x!!!cemerlang korang ni semua ea...hee...di kesempatan ini, nurul nak ucapkan pada semua kawan dan blogger sekalian TAHNIAH sebab passing ur UPSR exam wif flying colours!!!pada yang tak tak dapat 5A..jangan risau..this is not the end of ur life...ur future is only begin...banyak lagi exam lepas ni..juz keep it up and study more harder k!!!!upss!!not harder but smart!!!hee~~kepada yang tengah menduduki SPM...do the best n gud luck ok!!!sory walaupun dah terlambat..hik~~

 oklah...korang semua jangan tensyen2...kali ni nurul nak kongsi dengan korang semua gambar sempadan negara...korang tau apa tu sempadan negara??sempadan negara ni penting tau bagi setiap negara..ia melambangkan kekuasaan sesebuah negara..korang pernah terfikir tak macam mana sesebuah negara tu membuat sempadan???nak tau lebih lanjut...lets's check it out!!!~~

1) HOLLAND DAN BELGIUM

2) SEPANYOL DAN PORTUGAL

3) ENGLAND DAN SCOTTLAND

4) ALGERIA DAN MOROCCO

5) GERMAN DAN CZECH

6) SPAIN DAN PERANCIS

7) INDIA DAN PAKISTAN

8) USA DAN MEXICO

9) KANADA DAN USA

10) PARAGUAY, ARGENTINA DAN BRAZIL

11) EUROPE DAN ASIA

12) BOSNIA DAN CROATIA

13) CHINA DAN PAKISTAN

14) USA DAN CUBA

15) ITALI DAN FRANCE

16) MALAYSIA DAN INDONESIA

17) KOREA SELATAN DAN KOREA UTARA

18) INDIA DAN NEPAL

19) UZBEKISTAN DAN TURKIMENISTAN

20) ARAB SAUDI DAN YAMAN

21) SWEDEN DAN NORWAY

22) TURKI DAN GREECE

so, amacam???apa pendapat korang dengan sempadan yang dyorang dah buat???unik??cantik???menarik???atau pelik???hihee...

oklah...terima kasih kerana sudi membaca..macam biasalah..tolong klik nuffnang nurul ye...1 klik dah dapat menyumbang duit nurul nak pegi haji..insyaAllah...

~~take care~~

16 comments:

  1. wah i love this entry

    ^^ huhu kalau duk kat sempadan bosnia and croatia tu

    "man, tolong bg juadah berbuka puasa mak masak ni kat orang negara sebelah"

    ReplyDelete
  2. nory: tq~~

    syazuani: sentiasa yang terbaik..hee~~

    ~+: hahaha...memang pun..x yah nak guna visa ke ape ke..~~

    ReplyDelete
  3. salam..wow best nyer...pengembaraan yang sangat menarik...nanti kalau nak pegi lagi ajak eak....hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,,,
      boleh je..jom kita pergi ramai2..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...