Followers

~~DIARI HATI~~


Assalamualaikum dan hi semuanya...nurul minta maaf sangat2 sebab da lama tak update blog..seriously speaking, i miss this..writing an enty and chat with all of you..nurul sibuk sangat..banyak sangat keje..tapi tak pe, jap lagi nurul gtau kenapa ea..

so, kenapa nurul sibuk memanjang??huhu..nurul sibuk mengajar..tau tak, yang nurul sekarang kena tambah 2  subjek yang nak kena diajar...so, add up..semua sekali 4 subjek..OMG!!4 subjek ok!!penat sangat..+ tetibe je kena tambah another 2 subject..kena buat nota lagi..tutorial..kuiz..faham2 lar kan..nota semuanya in english, then i have to translate it in malay...usually, lecturer kena mengajar maksimum 12 jam seminggu..tapi sekarang, nurul kena mengajar 19 jam seminggu..sob..sob...sabar je lah!!lecturer yg asalnya mengajar subjek tu dah berhenti kerja sebab nak sambung PHD kat USA..tahniah untuk dia..hee~~

ok..notes untuk nurul..ni dia subjek yang nurul ajar bagi semester 2 sesi Julai 2012

1) ECT 1223 : Introduction to Electrical Technologies
2) ECT 1113: Safety, Health & Environment
3) ENY 1223: Renewable Clean Energy Technologies
4) ENY 1113: Energy & The Environment

haa..semua sekali 4 kan???hihi..utk pengetahuan korang, student nurul ambil 5 subjek per semester..hoho..

then, nak menambahkan kesibukan nurul lagi, nurul dapat panggilan interview bagi skim biasiwa TPM (tenaga pengajar muda) UITM..syukur alhamdulillah..nurul da bersyukur sangat2 kena panggil interview tau..daripada orang yang da dapat TPM, nak kena panggil interview pun da kira bagus, sebab susah..lagipun, ramai student UITM sendiri yang dapat..kena buat mock teaching bagai..macam nak rak prepare untuk TPM..eh, lupa nak gitau, TPM tu adalah biasiswa untuk sambung master di mana-mana universiti daripada UITM dan bila abes master nanti, kena jadi pensyarah UITM..so, nurul memang prepare sungguh-sungguh..siapa yang tak nak kan??biasiswa tu...semua yuran ditanggung beres..setiap bulan dapat elaun pulak..hehe..pilihan nurul FIZIK ELEKTRONIK..masa mock teaching hari tu, hurm..ok je..nurul bolehlar jawab semua soalan juri..cuma agak frust sebab nurul kena tukar tempat interview..masa tu, nurul sorang je wakil dari UKM..yang ramainya dari UITM itself..sebab tu, nurul bersyukur sangat-sangat kena panggil interview..Paling best, nurul dapat kenal kawan-kawan baru..ada yg dari Penang, Sabah, Johor dan Kedah..dan sampai sekarang, kitaorang masih berhubung..Alhamdulillah..pasal mock teaching tu, nurul da kira bagus sebab nurul dah ada slaid presentation..lagipun, semester ni nurul memang mengajar subjek elektrik..so, i have an extra time to focus on other circumstances..

so, kawan-kawan semua..nurul mengharapkan yang korang semua bolehlah tolong doakan nurul biar berjaya ea..berjaya dapatkan skim biasiwa TPM tu..InsyaAllah..nurul nak sangat sambung master..then PHD...InsyaAllah..dengan izin Allah..

haaa!!dalam entry sebelum2 ni, nurul pernah ceritakan pasal my bestfriend, Akma...hee..dia da selamat melahirkan baby girl yang comel sangat..nama baby dia..Tengku Annur Husna bt Tengku Ahmad Hami..hehe..comel kan??nama pun da sedap..best sebab sekarang nurul dah jadi Auntie Yuyu..hee..nanti nurul akan upload gambar baby kat sini tau..hehe..nurul excited sangat macam nurul pulak yang dapat baby..hik..
..nurul dgn akma..yg pakai baju hijau tu nurul..yg coklat tu akma..hee~~

hurm...tau tak, lately, nurul dapat rasakan yang kesihatan nurul makin merosot..nurul selalu pening-pening, muntah-muntah penat seluruh badan sehinggakan tangan kanan nurul tak boleh diangkat..huhu..mb sebab nurul penat sangat kot..lagipun, setiap minggu nurul drive sendiri balik rumah dari Terengganu ke Kelantan..adalah lebih kurang 2 jam perjalanan..korang jangan fikir yang bukan-bukan k..pening-pening dan muntah-muntah tak semestinya..ehem..well, u ol noe...so, untuk menambahkan stamina nurul sekarang..nurul amalkan makan vitamin C + zinc..oklah, boleh tambahkan darah nurul yang memang rendah ni..huhu..plus, nurul pun hari-hari makan jamu..untuk kesihatan dalaman..hihi..dalam pun kena jaga jugak..bukan luaran je..nurul juga amalkan basuh muka sambil selawat..biar bertambah seri muka..hehe..

so, korang semua, how's your day lately??jangan lupa, sentiasa amalkan baca Quran dan doa pendinding..supaya kita semua terhindar dari gangguan dan dilindungi Allah selalu..InsyaAllah..

hope to see you soon!!love you so much!!!

10 comments:

  1. ayu singgah folo sini dear ;-)

    http://coratcoretkuini.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. good luck..
    study, study gak kesihatan kena jaga..huhuhuh

    ReplyDelete
  3. jemput la menyinggah..
    http://eddyralovestory.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..insyaAllah..
      ..tq 4 ur invitation dear~~

      Delete
  4. Replies
    1. ..terima kasih!!
      ..salam perkenalan juga..
      ..hihi~~

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...